Ostoskori

Laadukkaat lattiavalutarvikkeet –
ammattilaiselta ammattilaiselle!

Kipsivalulattia ja lattialämmitys lisäävät asumismukavuutta

Kipsivalulattia ja lattialämmitys lisäävät asumismukavuutta

On ollut mukava todeta, kuinka hyvin omakotirakentajat ja rakennusliikkeet ovat ottaneet vastaan rakennusprojekteissaan kipsivalulattiat lattialämmitysjärjestelmien yhteydessä. Lattialämmitysjärjestelmät ovat nyt ”in” ja vanhat seinäpatterit alkavat olla jo hieman vanhanaikaisia. Kehitys menee eteenpäin ja ihmiset nykypäivänä alkavat jo vaatia ja olettaa, että asunnossa tai kiinteistössä on lattialämmitys kun miettivät ostopäätöstään. On itsestään selvää, että tämä myöskin vaikuttaa asunnon arvoon ja helpottaa mikäli asuntoa ollaan myymässä.

Tutkittu on, että huoneiston ilman lämpötila voi olla matalampikin mikäli jalat tuntuvat lämpöisiltä ja kuitenkin saavutetaan kokonaisvaltaisesti miellyttävä olotila. Tämä näin ollen osaltaan vähentää myös lämmityskustannuksia.

Knaufin kipsivalulattia johtaa erittäin hyvin lämpöä ja näinollen lattiasta tulee tasainen lämmin ”patja” mikäli lämmitysputkien tai sähkövastusten päällä on riittävä määrä kipsimassaa jakamassa lämpöä. Kipsivalulattia ei varaa lämpöä, vaan johtaa sitä hyvin. Juuri tässä kohdin piilee yksi oleellinen ero betonilattian ja kipsivalulattian välillä. Betonilattia kun varastoi lämpöä. Lattialämmitysjärjestelmän tärkein ominaisuus on tuottaa lämpöä oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kun huone on saavuttanut oikean lämpötilansa ja termostaatti katkaisee lämmityksen, jatkaa betonilattia edelleen lämmön luovuttamista. Tämä prosessi saattaa kestää tuntikausia tai jopa seuraavaan päivään ja huoneen lämpötila vaan jatkaa nousemistaan. Kipsivalulattia yhdessä lattialämmitysjärjestelmän kanssa reagoi nopeasti termostaatin määräämiin lämpötilavaihteluihin, niin viilennyksen kuin lämmön lisäämisenkin osalta.

Allergikolle lattialämmitysjärjestelmä on jopa suositeltava ratkaisu, sillä pölyä keräävät patterit ja putket poistuvat. Se ei myöskään aiheuta ilmavirtauksia, jotka saavat pölyn leijailemaan. Myös Knaufin lattiakipsi itsessään luonnon materiaalina on allergiaystävällinen eikä aiheuta huoneilmaan minkäänlaisia kemikaalisia päästöjä.

Lattialämmitys helpottaa rakentamisen ja sisustamisen suunnittelua. Suuretkin ikkunat voivat ulottua lattiasta kattoon eikä perinteiset patterit ole asumisen ja sisustamisen tiellä. Huolellisesti suunniteltu lattialämmitys estää esim. ikkunoista tulevan vedon ja pitää huonelämpötilan tasaisena.

Nykyään lattioihin edellytetään tehokkaampaa ääneneristävyyttä, johon kipsivalulattia on erinomainen rakenneratkaisu. Askeläänet ja muut mahdolliset ”kopinat” vaimenevat tehokkaasti oikein toteutetun kipsivalulattian avulla. Välipohjan lattianarinat on todellinen kiusa monessakin kiinteistössä ja korjaaminen ei välttämättä ole aina yksinkertainen. Helposti joudutaan purkamaan koko lattia. Huolellisesti rakennettu lattia ei aina ole tae siitä etteikö narinoita syntyisi. Kipsivalulattia jäykistää välipohjan joten huolellisesti tehty pohjarakenne yhdessä kipsivalun kanssa mahdollistaa äänettömän lattian. Hiljaisuus on asumismukavuutta parhaimmillaan.